T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / SAMANDAĞ - Ataköy İlkokulu

ETWiNNiNG projeleri

Nis

Tem

May

Day by day proje ortaklarımızla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda ortak ürünümüzle bizde varız dedik.

May

Steamist proje ortaklarımızla 9 Mayıs eTwinning günümüzü coşkuyla kutladık.

May

May

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hilmi KAPO okulumuzun kazanmış olduğu etwinning okulu olma belgesi olan Avrupa Kalite Etiketi ve öğretmenimiz Aylin Canpolat'ın Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi belgelerini okul müdürümüz Zeki Turan YETİŞKUL' A takdim etti. 

Kas

Kas

P4C ( Philosophy For Children ) Çocuklar için felsefe eğitim modelini müfredat sınırları içerisinde sınıflarımızda kullanarak; sadece düşünen, sorgulayan, özenli düşünen, dinleyen, karşıt fikirlere saygı gösteren, emanet fikirleri taşıyan çocuklarımız değil kendi fikirlerini üreten ve benimde bir fikrim var diyebilen öz güvenli çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Kas

Kas

 

Çocukların yetişkinlerden daha farklı haklara ve ihtiyaçlara sahip olduklarından yola çıkarak, çocukların sahip oldukları hakların farkında olmasını sağlamak.

Mrt

Mrt

 Milli Eğitim Bakanlığı´mızın güçlü yarınları hedefleyen 2023 Vizyon Belgesi,çocuklarımızın ilgi,yetenek ve mizaçları doğrultusundagelişimleri için tümokullarda tasarım-beceri atölyeleri kurulmasını öngörüyor.Tüm temel eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin düşünsel,duygusal ve fizikselihtiyaçlarını destekleyen tasarım-beceri atölyelerinin ulusal standartları da oluşturulacak.Projemizdeki okullardaki öğrencilerin tasarım-beceri atölyeetkinlikleri ile öğrenilen bilgilerin yaşam biçimine dönüşmesi sağlanacaktır.

Mrt

Mrt

Okulumuzda e-twinning kapsamında Cemile Çağrı ÇOLAK ve Şerif GENÇ önderliğinde "Çocuk Çiftçilerle Doğal Tarım" projesi yürütülmektedir.

Projenin temel ilkesi öğrencilerin doğaya, tarıma olan ilgilerini arttırmak ve yapılan etkinliklerle(e-twinning portalının kullanımı, farklı şehirlerden öğrencilerle tanışarak, bilgi alışverişi yaparak, işbirliğine dayalı çalışarak, sorumluluk almasına öncülük ederek) sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak. Bu proje Türkiye'nin farklı illerinden 144 öğretmen öncülüğünde çok sayıda öğrenci ile yürütülmektedir. Proje de Arnavutluk, İspanya, Polonya, Romanya, Hırvatistan, İtalya, Gürcistan, Azerbaycan ve Moldova'dan da ortaklarımız bulunmaktadır.    

Projemiz her ay belli etkinlikler yapacak şekilde planlanmıştır. Aralık ayında öğrencilere projemizi tanıttık, onlar ile birlikte web2 araçlarını kullanarak logo ve afişimizi tasarladık, pano çalışması yaptık. Çalışma takvimimiz; ocak ve şubat ayında yerli tohum toplama, mart ayında tohumları çimlendirme, nisan ayında ekilecek yerlerin belirlenmesi ve hazırlanması, fide haline getirme, mayıs ayında ise ekim çalışmalarının yapılması, ekilen bitkilerin bakımı, haziran ayında ise ürünleri toplama ve sergi şeklindedir. Öğrencilerimiz proje için çok heyecanlı, değişik etkinliklerle projemizi zenginleştirmeye çabalıyor ve bu noktada öğrencilerden gelen fikirleri e-twinning kulübü ile değerlendiriyoruz. Serbest etkinlikler adı altında tarım, doğa, çiçek, tohum vs kavramlara değişik bakış açıları kazandıracağımıza ve farklı etkinlikler yapacağımıza eminiz.

Projemizden haberdar olmak, yaptığımız etkinlikleri görmek isteyenler, bizleri okul web sayfamızdan takip edebilirler. Esenlikler dileriz.