YGA

Okulumuzun Matematik Öğretmeni Cemile Çağrı Çolak 'ın Eylül ayında YGA(Young Guru Academi)'nın Rol Model Öğretmenler programina katılması ise başlayan serüvenimiz, YGA'nın Bilim Atölyeleri Sürdürülebilirlik Yarışması'nda En Birlikte Başarılan Proje kategorisinde elde ettigimiz birincilik ile sonuçlandı.Bu vesileyle YGA yönetim kurulu başkanı Sinan YAMAN Proje ortaklarından olan İş Bankası Genel Müdürü Hakan ARAN, Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doğan ÇELİK, Koordinatör Kaymakamımız İbrahim ERGİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem YAŞAR, Hatay İş Bankası Şube Müdürleri, İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü ve YGA gönülleri elde edilen başarıdan sonra okulumuzu ziyaret ettiler.

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi iş birliği ile başta deprem bölgesi

olmak üzere 3 yıl ilgiyi artırma hedefiyle

başlatılan Bilim Kuşağı Atölyeleri projesiyle

Projenin ilk adımları, 6 Şubat'ta yaşanan deprem ile Deprem bölgesinde ve okulumuzda başladı.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AİF ERSOYU ANMA GÜNÜ PROGRAAMIMIZ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜN PROGRAMIMIZ

Mrt

YGA bilim atölyeleri tarafından düzenlemiş olan sürdürülebilirlik robotik kodlama yarışmasına katılan koordinatör öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz; enkaz altında kalan bireylerin tespiti projesi ile birinci oldular. Ekibimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Erdem YAŞAR'dan madalyalarını aldılar.

Ock

Okulumuzun Matematik Öğretmeni Cemile Çağrı Çolak 'ın Eylül ayında YGA(Young Guru Academi)'nın Rol Model Öğretmenler programina katılması ise başlayan serüvenimiz,  YGA'nın Bilim Atölyeleri Sürdürülebilirlik Yarışması'nda En Birlikte Başarılan Proje kategorisinde elde ettigimiz birincilik ile devam etti.

Peki YGA nedir? Bilimi, teknolojiyi cocuklara eğlenceli bir şekilde öğretmeyi ve bu süreçte vicdani değerleri, insanlara faydalı olmayı ön planda tutmayı hedefleyen, gönüllüleri ile harikalar yaratan bir kurum. Özellikle dezavantajli bölgelerde, imkanları kısıtlı öğrencileri muhteşem kitlerle, harika atölye çalışmaları ile buluşturan YGA çocukların hayatına unutamayacakları, kendilerini gelistirebilecekleri, sürdürülebilirligi maksimumda olan deneyimler sunuyor...

Öğretmenimize YGA tarafından gönderilen Twinsetleri ile robotik kodlamanin temelini en  sağlam şekilde oluşturulmaya başlandı. Daha sonra twin modüllerinin sürekli kendini yenilemesi ve gelistirmesi ile deneyimlerimiz katlanarak artti ve son noktada öğrencilerimiz enkaz altında kalan bireylerin yerlerini tespit etmeye yarayan, ısıya ve sese duyarlı bir prototip tasarlayacak düzeyde ilerlemiş oldu ve birinciliğe hak kaazandı. Bizler bu sürecin bir parçası olduğumuz icin çok şanslıyız. Ve diyoruz ki iyi ki yollarımızı kesişti, iyi ki varlar

Eyl

Hazırlanıyor

Kas

Geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin gününü coşku ile kutlandık. Programı hazırlayan Serkan Yiğit hocamıza ve okuduğu şiirle katlı sağlayan Hüsniye Aksoy hocamıza teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Saygı ve Özlemle ATAMIZI anıyoruz.

Ekm

2022 yılının son tutulma olayı kısmi de olsa ülkemizde gözlemlendi. İlk defa böyle bir doğa olayı ile karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, yaşadıkları deneyimi unutmayacaklarını belirttiler.

Ekm

Öğretmenimiz Aylin Canpolat'ın 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yapmış olduğu E-Twining projeleri nedeniyle okulunuz 3.kez Avrupa Kalite Etiketi Aldı. Ayrıca Okulmuz Türkçe öğretmeni Mahmut UYARyapmış olduğu çalışma ile ödül kazanan öğretmenimiz oldu.

Eyl

Okullar açılıyor. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize mutlu ve başarılı bir sene diliyoruz.

May

Okul Dışarıda Günümüz

May

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Menderes Tunç okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul müdürü ve öğretmenlerle görüşüp fikir alış verişinde bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.