TEKNO KURTARICILAR

Okulumuzun Matematik Öğretmeni Cemile Çağrı Çolak 'ın Eylül ayında YGA(Young Guru Academi)'nın Rol Model Öğretmenler programina katılması ise başlayan serüvenimiz,  YGA'nın Bilim Atölyeleri Sürdürülebilirlik Yarışması'nda En Birlikte Başarılan Proje kategorisinde elde ettigimiz birincilik ile devam etti.

Peki YGA nedir? Bilimi, teknolojiyi cocuklara eğlenceli bir şekilde öğretmeyi ve bu süreçte vicdani değerleri, insanlara faydalı olmayı ön planda tutmayı hedefleyen, gönüllüleri ile harikalar yaratan bir kurum. Özellikle dezavantajli bölgelerde, imkanları kısıtlı öğrencileri muhteşem kitlerle, harika atölye çalışmaları ile buluşturan YGA çocukların hayatına unutamayacakları, kendilerini gelistirebilecekleri, sürdürülebilirligi maksimumda olan deneyimler sunuyor...

Öğretmenimize YGA tarafından gönderilen Twinsetleri ile robotik kodlamanin temelini en  sağlam şekilde oluşturulmaya başlandı. Daha sonra twin modüllerinin sürekli kendini yenilemesi ve gelistirmesi ile deneyimlerimiz katlanarak artti ve son noktada öğrencilerimiz enkaz altında kalan bireylerin yerlerini tespit etmeye yarayan, ısıya ve sese duyarlı bir prototip tasarlayacak düzeyde ilerlemiş oldu ve birinciliğe hak kaazandı. Bizler bu sürecin bir parçası olduğumuz icin çok şanslıyız. Ve diyoruz ki iyi ki yollarımızı kesişti, iyi ki varlar

19-01-202419-01-202419-01-2024

Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 09.02.2024 12:09 - Görüntülenme: 620