T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / SAMANDAĞ - Ataköy İlkokulu

e twinning ne demek?

e-Twinning Nedir?

e-Twinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

e-Twinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa´da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

e-Twinning Portalı (www.e-Twinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan e-Twinning Portalının bugün yaklaşık olarak 573.000´den fazla öğretmen üyesi bulunmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve e-Twinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan e-Twinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa´daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca e-Twinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz e-Twinning´e 2009 yılında dahil olmuştur. e-Twinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 52.000´den fazla okuldan, 129.000´den fazla kullanıcı portala kayıtlıdır ve şu ana kadar 23.000´den fazla projeye katılmışlardır. e-Twinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu´nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir ve son süreçte 2021 yılına kadar sürdürülecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2019 - Güncelleme: 02.03.2020 14:39 - Görüntülenme: 497
  Beğen | 0  kişi beğendi